Rss Feed
  1. Greek corner

    štvrtok 5. februára 2009

    Občas vediem so zabednenými lokálpatriotmi neplodné debaty, v ktorých sa ma (márne) snažia presvedčiť, že na Slovensku je všetko tak, ako má byť a ja im (márne) vysvetľujem, že sa šeredne, ale šeredne mýlia. Pretože je niečo zhnité v krajine, kde si nemôžete zakúpiť obyčajný grécky jogurt. Preto chodím pravidelne do Matičky Prahy: nasať starobylé spirituálno, pojesť ostrú indickú stravu a kúpiť si kilo Bieleho Zlata. Za vhodných meteorologických podmienok mi kus vydrží ešte aj do Bratislavy. Okrem už spomínaného tučného jogurtu majú v Gréckom Rožku kopu iných pochutín: olivy od výmyslu sveta, med, koláčiky, džemy, plnené vínne listy, najrôznejšie konzervy a kelímky plné fenomenálnych presolených dobrôt. Chladiaci pult je denne dopĺňaný rôznymi rybkami – kyslými i slanými, chobotnicami, megafazuľami v rajčinovej omáčke, syrmi, tvrdým gréckym chlebom (treba pokvapkať olejom), artičokmi, pečeným baklažánom... Najlepšia vec, akú som tu objavila, sú však sušené marhule a datle plnené syrom. Syr ochotne prevlhne, presiakne sladkosťou ovocia a tradá! – nebeská delikatesa je na svete.

    Najsuper: je tu aj pult a stoličky, pri ktorom si ráno môžete dať silné kafe a pozorovať vonkajší svet. (Robia aj take away!)

    Zloba: ceny nie sú úplne ľudové a ak budete mať pri objednávaní veľké oči, môžete počas platenia horko zaplakať. Ale aj tak to stojí za to.

    Greek corner, Francouzská 31, Praha 2



  2. 0 komentárov:

    Zverejnenie komentára