Rss Feed
  1. Café Bohéme

    sobota 7. februára 2009


    Čo iné si dať v Londýne, ak nie confit de canard? Keď už mám plné zuby svojho Tai bistra a marockého kuskusu, zvyknem sa v mojom milovanom Soho usalašiť v drevených laviciach francúzskeho bistra Café Bohéme. Na rohu Old Compton Street sedí toto šarmantné bistro s čašníkmi vytočenými ako z vegaského kabaretu, koženkovými stoličkami a snovou chimérou hustého dymu z Gauloisiek. V gastrošpičke* býva narváno, takže rezervovať treba aspoň hoďku vopred. Ak ešte stále váhate, budiž dôležitým bodom zlomu osvetlenie, ktoré prefíkane simuluje príjemné počasie, aké videli v Londýne naposledy v roku 1968. Nicoise je úplne super, rovnako ako sendviče a káva, kačička, magické omelety a samozrejme mušle.

    Najsuper: neuveriteľne pozorný staff a prvotriedne ingrediencie v každom pokrme. Cez víkendy sa hráva jazz... C'est Magnifique!

    Zloba: maličkým sklamaním je hruškovo-čakankový šalát. Toto momentálne strašne moderné jedlo, ktoré nájdete v každom jedálnom lístku od Sevastopoľu po Auckland a späť, je jedna slizká nehoráznosť, na ktorú už nikdy nenaletím! Čakanka nemá byť v šaláte; má zdobiť stôl v otrasnej kytici „Jarné variácie“. Je strašidelne in, ale je horká ako blen a vytrávi asi za dvanásť minút.
    Bohémke to ale aj tak odpúšťam.


    * - gastrošpička: môj osobný termín vyjadrujúci časy od 12:00 do 14:30 a potom zase od 18:30 do 21:30. V týchto intervaloch by ste v skutočne dobrých podnikoch vôbec nemali ukoristiť flek. Nahliadnite cez okienko – ak reštaurácia počas gastrošpičky zíva prázdnotou, buď prebieha deratizácia, alebo jedlo stojí za milú.

    Café Bohéme, 13 Old Compton Street, Soho, London



  2. 0 komentárov:

    Zverejnenie komentára