Ak ste sa niekedy pokúšali liečiť „prírodnými metódami“ (= rozumej bylinkami), dobre viete, aké neľudské nasadenie to vyžaduje. Žalúdočné, pečienkové aj urologické čaje sú zhruba rovnaký humáč (horký ako Satanovo semä), obzvlášť azbestovú hubu vyžadujú ajurvédske zmesi a ani slávne ginkgo biloba nie je žiadna delikatesa. Preto skladám úctivú poklonu čaju, ktorý som objavila len celkom nedávno a už ho aj do seba lejem po litroch. Volá sa lapačo a robí vraj toto: detoxifikuje, posilňuje imunitu, mierni zápaly a infekcie, pôsobí proti plesniam, vírom a baktériám, pomáha s trávením, kožou, hormónmi, blbým cukrom aj krvotvorbou a s preťažením pečene.
Ale aj keby nič nerobil, chutí tak akosi obradne a až zvrhlo dobre.
Najsuper: už viem! Tá chuť je tak trochu do vanilkova.
Proti plesniam? Tuším ho natriem v kúpeľni na kachličky.
Zloba: bohvie či tí Inkovia nemali iný metabolizmus ako my. Ak to so mnou urobí to, čo s nimi etanol, tak pánboh s nami.
Lapacho kúpite v ktoromkoľvek supermarkete. Možno v eko-obchodoch kvalitnejšie?
0 komentárov:
Zverejnenie komentára