Rss Feed
  1. Köstlich

    sobota 14. februára 2009



    Drvivá väčšina rakúskych reštaurácií ponúka vlhký víneršnicel a kyslý kartófelzalát. Možno čevapčiči. A viac nič.
    Bio bistro Köstlich je úplne z opačnej strany galaxie. Mali sme polentové fašírky (v každej čakal úhľadný oválček mozzarelly) brokolicovú a paradajkovú omáčku, polievku z fazuľkových luskov. Tmavý chlieb ako pozornosť, rovnako ako voda. Všetko to bolo ako nakreslené – dokonalé, iskrivé, čisté; ako z obrázkov drahej kuchárskej knihy. Neuveriteľné farby, chute, textúra. Niekto v tejto kuchyni vie, čo robí.
    Köstlich je obyčajný bufet s pár stolíkmi a samoobsluhou, ale jedlo je znamenité. Pri odchode si môžete schmatnúť niečo dobré z regálov – súčasťou podniku je malý bio obchodík s potravinami. Pri platení si kladiem zásadnú otázku: stojí to za to? Cvakáme 15 eur. I'll be back!

    Najsuper: v prvom viedenskom distrikte – centre najcentrovatejšom – je šanca dostať dobré, nepredražené jedlo, takmer mizivá. Köstlich je biela vrana, ktorú môžem kedykoľvek.

    Zloba: odskočte si sem na niečo dobré počas vyčerpávajúcich turistických obhliadok, ale pozor na ordinačné hodiny – bufet je otvorený pondelok až štvrtok od pol deviatej do štvrtej, v piatok len do tretej. Cez víkend žiaľ zavreté.

    Köstlich, Färbergasse 10, Viedeň 1

  2. 0 komentárov:

    Zverejnenie komentára