Rss Feed
  1. Spring Street Natural Restaurant

    utorok 3. februára 2009


    „Spring and Lafayette“ je (hneď po Ground Zero) asi moja najčastejšia taxi objednávka. Na tejto križovatke je totiž jedno z mojich najobľúbenejších miest na svete. Ťahám sem frajera, kamarátov, známych, chodím sem aj sama. Keby som niekedy mala reštauráciu, takéto žrádlo by som servírovala.
    Rezerváciu netreba, stačí vojsť do drevom obloženej miestnosti a nájsť si dobrý flek. Rožná poloha veľkoryso presvetľuje rozľahlý podnik skrzevá veľké okná. Najlepšie miesta sú práve v tých oknách, kde vidíte vy a dobre vidia vás. V jednom z kútov sa celkom nenútene týči strom.
    Menu je pravidelne obmieňané podľa toho, čo je práve v zrelom rozpuku. Spoľahnúť sa môžete na dve veci: po prvé to bude strašne dobré, a po druhé – porcia vám bude stačiť. Cuisine je eklektická, zdvorilo a s fantáziou mixuje to najlepšie, čo ostatné národné kuchyne načali. Ingrediencie sú bez výnimky organické a striekajú z nich všakovaké vonné šťavy. Lístok je dokonale vyvážený – tak akurát mäsa, tak akurát vegošstva, tak akurát rýb. Presný pomer ľahkého a výživného, sýteho a zdravého, harmonické kontinuum od makrobiotických pokrmov až po vysokoproteínové sendviče a stejky.

    Najsuper: obsluha je nedostižná. Mexickí chlapci vám nadzvukovou rýchlosťou dolievajú vodu a plnia všetky tajné želania. Na stôl vám buchnú kytičku a couvert - mrkvový chlieb s maslom. Ani si nestihnete odhryznúť a jedlo pristáva pred vami. Bez kecov mi vymieňajú kura za tofu, usmievajú sa a strážia mi igelitky, keď musím ísť na záchod.
    Zloba: toalety sú pomerne negustiózne, ale to pripisujem prasáckym návštevníkom.

    Spring Street Natural Restaurant
    62 Spring Street (corner of Lafayette), New York

  2. 0 komentárov:

    Zverejnenie komentára