Rss Feed
  1. Babette’s

    sobota 21. februára 2009











    Nikdy som nebola v londýnskom stóre „Books for Cooks“, a vraj som s tým trápna. Každý vraj vie o LEGENDÁRNOM Books for Cooks. Podľa britského vzoru bol vo Viedni zriadený podobný lokálik a do jeho druhej, jemne koncepčne pozmenenej pobočky som sa hneď vášnivo zamilovala. Okrem kuchárskych kníh totiž ponúka aj impozantnú zbierku korenín. Vyglančené parkety, vzdušné regály a lekárňoidné vitríny, prehýbajúce sa pod stovkami kuchárskych kníh a téglikov s korením, éterická bytosť za pultom pre nás ochotne vyhľadáva neexistujúce názvy bylín. Koreniny a ich prekrásne mixy sú to, čo ma sem priláka zas a znova: zhlboka sa nadýchnuť vyblednutých spomienok na niečo dávne a dobré.
    Kníh je až-až, od kuchárok od výmyslu sveta cez špecializované traktáty o jednotlivých ingredienciách či prípravných postupoch, národných kuchyniach a úzkoprofilových stravovacích úchylkách. Nechoďte sem príliš hladní.

    Najsuper: Babette’s má vzadu minikaviarničku, spravia vám drsnú kávu a môžete sa ňúrať v knihách. Našla som skvelé kúsky o vegánstve.

    Zloba: mnohé knižky sú v angličtine, no väčšina samozrejme deutsch. Ak ovládate, užijete si. Ak nesprechujete, zbláznite sa z korenín.

    Babette's, Schleifmühlgasse 17 alebo na Am Hof 13, Viedeň


  2. 2 komentárov:

    1. Unknown povedal(a)...

      kedze sprechujem pojdem to otestovat:))

    2. ramona povedal(a)...

      ne-o-lu-tu-jes!!:-)

    Zverejnenie komentára