Rss Feed
  1. Kompaszaal

    piatok, 17. apríla 2009


    Tejto krčme nevieme prísť na meno, tak jej hovoríme „u Kapitána“ alebo „tá námornícka“. Nech sa na to dívam akokoľvek, nechápem, prečo sme sem vôbec vliezli: zvonka iba pivný pútač, budova z rodu eroháčiek a vidieckych múzeí, samotný interiér - odpudivý mramorovo-žabací dance hall. Bohoslužobne nahodená klientela ako päsť na oko.
    Prečo je v v takomto nevkusnom podniku také dobré jedlo?! Na zmätenie nepriateľa. Sendviče, pasta, domáca caponata (teplý baklažánový maglajz), kura a šaláty, všeličo z vajíčok a už tradične tosti. Starostlivo vyberané suroviny, značkové bio pečivo. Na večeru japonské slíže a šitake, rizoto a kuskus. K šalátu čerstvý tymián a z chleba sa ešte parí. Zďaleka najlepšie jedlo v okolí.

    Najsuper: k fajnovému žrádlu výhľad na vodu a loďky. A vraj sú tu pravidelne nejaké tancovačky.

    Zloba: prvý dojem môže napovedať študentské ceny. Nenechajte sa zmýliť! Kompaszaal nie je cenovo prvá liga, ale ani žiadny bufet.

    Kompaszaal, KNSM-Laan 311, Amsterdam
    | |


  2. 0 komentárov:

    Zverejnenie komentára