Rss Feed
  1. Boqueria

    utorok 28. apríla 2009


    Neviem, prečo ma tak baví pozerať sa na mladých spotených krásavcov pri príprave jedla. Máloktorá činnosť ma fascinuje tak ako krájanie šunky, pitvanie olív, solenie chobotničiek. Preto si všade, kde je možnosť, sadám rovno pred výrobný pult.
    Boqueria je upscale tapas bar, úhľadný a čistý, s vysokým sedením a bohatým jedálnym lístkom. Teplé je drevené obloženie, teplé sú v oleji pečené zemiaky i nejeden vyparádený hodujúci návštevník. Pečená tekvica a paprika, chorizo, prasiatko, datle plnené mandľami. Syry mäkké, syry údené, syry dlho zrejúce i pikantné. Moje milované Manchego; dvanásťmesačný ovčí zázrak s karamelovou a orieškovou nótou. Hocikedy!

    Boqueria Flatiron: 53 W. 19th Street, New York; druhá pobočka sa len nedávno otvorila v SoHo

    Lekcia
    Tapas sú malé jednohubky, zväčša predpripravené vopred, ktoré sa baštia v nespočetných krčmách Španielska k potokom pitiva – čierne či zelené olivy s korením, nakladaný syr, pečené hríby, rôzne kúsky pečenej zeleniny, klobásky. Jednoduché tapas neraz dostanete k drinkom zadarmo.
    Raciones a media raciones sú sofistikovanejšie, prepracovanejšie stredne veľké pokrmy, ktoré môžete vzájomne voľne kombinovať – hubami plnené omeletky, paelly, jahňacie stehná a stejky. Za raciones sa už spravidla platí.

  2. 0 komentárov:

    Zverejnenie komentára