Rss Feed
  1. Fifty

    sobota 31. januára 2009


    Fifty je už úctyhodných osemdesiat rokov vychyteným londýnskym kasínom sleš barom sleš semenišťom nerestí a hriechu. Neviem si predstaviť lepšie miesto na zakončenie búrlivého večera.

    Mohutné Fifty dôstojne leží na James Street 50 a jeho dekadentné, kožou potiahnuté miestnosti večer čo večer pohltia desiatky nafúkaných miliardárov, gemblerov, štetiek a ďalších skrz-naskrz skazených bytostí. Mojím obľúbeným zákutím je bar na prízemí.

    Natrieskaný chlapíkmi v turbanoch s krvou podliatymi očami a hulákajúcimi ženštinami pochybných mravov. Impozantné lustre, raritné fľaše chľastu, drahé cigary uskladnené v náležitej teplote a vlhkosti. Medzi na mol obveselenými Rusmi sa elegantne kĺže štíhly slizký mužík – slávny Salvatore Calabrese, malý Mussolini s pohľadom čo taví oceľ a fúzikmi čo šteklia na hánkach. Miluje hnusný európsky house a personál ovláda telepaticky – výhradne zlostnými myšlienkami. Veď aj všetci pobehujú ako s nasoleným zadkom. A vítajú vás ako strateného člena rodiny. Krásne si splyniete s obtlstlými talianskymi mafiánmi a evidentne nebezpečnými pánmi v okázalých sakách. Koktejly sú tu príšerne drahé a v šatni nájdete stojanček s osvetovými letákmi „Ste gambler?“.

    Tak vraj káže zákon.


    Najsuper: tá koža na stenách je pravá.


    Zloba: elitárstvo. Vstup len na členský preukaz. Ale asi je to aj dobre.


    Salvatore at Fifty, 50 James St., London

    Na fotke zbierka raritného chľastu v Salvatoreho bare (klikni a kukni zblízka)


  2. 0 komentárov:

    Zverejnenie komentára