Rss Feed
  1. Counter

    štvrtok 29. januára 2009


    Tak toto je ono. Bezkonkurenčne najlepšie jedlo na svete. Ešte som nenašla odvahu vypýtať si recept, ale nabudúce idem do toho. A už nikdy, nikdy nebudem jesť nič iné.

    Volá sa to vegetariánska terina a majú to v mojom obľúbenom podniku v East Village. Je to studené, obalené uhorkou, vnútri tri typy jemných zeleninových pašték. Práve slintám na klávesnicu ako pes baskervilský.

    Counter je čisto vegetariánsky podnik. Neťahajte sem mäsožrútov, nezaslúžia si to. Tie krvižíznivé monštrá budú vždy nad mrkvami ohŕňať nos – aj v takej rajskej záhrade ako dokonalý, božský, neprekonateľný Counter. Pestujú si vlastnú zeleninu a byliny na strešnej záhrade. Ako couvert vám prinesú čerstvý chlieb s tofu marinovaným v oleji a koreninách. Porcie sú veľkorysé a okrem veľmi diétne šalátových tanierov dostanete aj výživné, mamičkovsky hutné pokrmy: burger s hranolkami a hríbovou paštétou, šošovicová fašírka so zemiakovou kašou. A všetko bude ešte o dve triedy lepšie, ako ste očakávali.


    Najsuper: už spomínaná terinka je jedlo, kvôli ktorej sa oplatí urobiť si samostatný výlet do New Yorku. Fakt.

    Extra tip: pozvať sem nejakú netýkavú vegošku na večeru je jasná vstupenka do jej fair trade cotton gatiek. Svetlá sú tu lichotivé, hudba podmanivá. Opite ju bio vínčiskom a poďho zaskórovať!

    Zloba: cez týždeň je otvorené až podvečer, takže obed nehrozí. Ale počas víkendov môžete prísť na brunch.


    Counter, 105 First Avenue, New York

  2. 0 komentárov:

    Zverejnenie komentára