Rss Feed
  1. Brood

    utorok, 3. novembra 2009

    Väčšina z nás sa uspokojí so supermarketovým chlebom. Vyzerá ako chleba, niekedy aj voní ako chleba a keď ho namažete maslom, švacne na zem natretou stranou nadol.
    Ak ste však ochutnali chlieb, čo pečie môj otec, dobre viete, že sa kúpou bežných pekárenských výrobkov podieľate na mohutnej kolektívnej lži.
    Amsterdamský Brood je dobrý. Okrem koláčikov z rôznymi plnkami a krehkých celozrnných chlebov majú napríklad čosi, čo vyzerá ako rožky obrastené čiernou morskou riasou. Je to škorica a cukor, fajnovo spečené na vršku.

    Tip: keď doslintáte nad obsahom pultu, mrknite hore na pohyblivé umčo od miestnych študentov. Pôsobivé!

    Najsuper: tmavá bageta z hutného, bosniakového cesta. Na môjho tata to nemá, ale chutí to extrémne priateľsky.

    Brood, Zeedijk 66, Amsterdam
    | |


  2. 0 komentárov:

    Zverejnenie komentára