Rss Feed
  1. Times Square

    štvrtok 2. júla 2009

    Na Times Square spomínam s ľahkou bolesťou v oblasti srdečnej. Nemám na mysli ten hanebne malý fliačik asfaltu vo Veľkom jablku, ale dôstojné nákupné monštrum v Hong Kongu, návšteva ktorého na mne zanechala trvalé následky. Jedna jeho veža má 39 a druhá 46 poschodí; taký ázijský drobček. Shopping centrum okupuje len prvých pár, ale to bohate stačí.
    Každé poschodie megabudovy je vyhradené nejakému druhu tovaru, krátka jazda eskalátormi vás prenesie od luxusných handier k street oblečeniu, cez topánky a vybavenie na cestovanie až k bláznivej domácej elektronike (ak ste ešte nevideli ázijský obchod s elektrohračkami, máte sa na čo tešiť). V podzemí bohovský suši bar, o niečo vyššie veľká predajňa so západniarskym žrádlom. Vražedná honkongská klimatizácia vás vymrazí na kosť, pravdepodobne si to však v nákupnej horúčke nestihnete všimnúť. Strašidelné miesto.

    Tip: hľadajte stojany veľkosti bankomatu - je to internet zadarmo.

    Najsuper: kto videl môj fešný mobilček zakúpený v Times Square, ten vie. Vyzerá ako vysávač!


    Times Square Shopping Centre, Causeway Bay, Hong Kong

  2. 2 komentárov:

    1. Anonymný povedal(a)...

      Siam centrum v Bangkoku je tiez kolos. Mozno buduci rok zastavka Hong Kong... Aspon budem mat co porovnavat. Skus niekedy napisat nieco uchvatne o Bratislave ;)

    2. ramona povedal(a)...

      hej, teraz v blave par tyzdnov pobudnem, tak mozno sa nieco objavi. nejake tipy?

    Zverejnenie komentára