Rss Feed
  1. Maitrea

    piatok 29. mája 2009

    Maitrea je priestrannejšia, elegantnejšia a presvetlenejšia sestra Lehkej Hlavy - vegetariánskej reštaurácie, ktorá patrila medzi moje pražské najobľúbenejšie. Patrí stále, ale teraz je až za Maitreou. Dvojpodlažný podnik pôsobí na prvý pohľad ako luxus vyššej kategórie – pôsobivé lastúrové svietidlá, efektný podzemný oválny bar, evidentne drahé sedenie. Oblé, naleštené lavice dýchajú teplým drevom a na premyslene vydláždených podlahách sa s miskami vody
    pohráva milý gýčik - interiérová fontánka. Zhodli sme sa: toto stálo lóve. Takže keď príde menu, hádame sa, či sú tie ceny uvádzacie, alebo to je nejaký podivný charitatívny skutok v rámci záchrany planéty. Maitrea totiž spadá pod spirituálne krídla Domu osobného rozvoja; spoločnosť organizuje rôzne duchovné semináre a pri vchode sú nástenky plné letáčikov s pozvánkami.
    Pre mňa je Maitrea nebezpečný typ podniku: keď taký objavím, nemám ani v päte hľadať nejaké ďalšie. Jedlo robia totiž nádherné, vznešené porcie striekajú chuťami i vôňami - feniklový šalát s orechmi a jogurtovým dressingom, ľadový s parmezánom, špenátový s údeným tofu; neprekonateľné cibuľové placky, hummus, čipsy zo sladkých zemiakov, všetko sme požrali!

    Najsuper: ceny sú v Maitree fakt absurdné. Všetky jedlá stáli od 40 (predkrmy) do 100 korún (väčšie hlavné jedlá). Pevne dúfam, že také ostanú, ale aj keby nie – oplatí sa tam zájsť.

    Zloba: obsluha je ako v spomalenom filme. Našťastie to vyrovnáva expresná práca v kuchyni.

    Maitrea, Týnská ulička 6, Praha 1

  2. 2 komentárov:

    1. divani povedal(a)...

      cez vikend sme otestovali a sme nadseni:)

      zaujimave je ze v interieri tusim nie je ani jedna ostra hrana (ak sa teda nebudete pozerat okienkom do kuchyne).

    2. ramona povedal(a)...

      dobre, ze? len cakam kedy dvihnu ceny na trojnasobok a povedia ze to boli uvadzacie:-)

    Zverejnenie komentára