Predo mnou tridsať nádob plných fascinujúcich vegetariánskych maškŕt. Niekoľko druhov placiek, chlebov, posúchov, korenená ryža, číre aj husté polievky, všelijaké zeleninové brečky najrôznejšej konzistencie a stupňov štipľavosti. Z každého troška je dokonalá voľba, kokosové mlieko pridáva omáčkam exotický šmrnc a vďaka absencii západných výkrmných surovín je aj mohutná porcia kaloricky zanedbateľná. Počerný chlapík vedľa mňa sa pred prvým sústom sústredene modlí. Nedá mi a hodím zo dva otčenáše. Neuškodí, nie?
Opäť gastronomická minilekcia:
thalí: okrúhly kovový tanier, stálica indickej vegetariánskej kuchyne
katori: malá plechová miska na polievku, sabdží či dezert
kofta: zlomyseľne mätúci termín označujúci obyčajnú fašírku
papad, papadom: prudko návyková tenká krehká placka zo strukovinovej múky, narozdiel od ostatných chlebovín má božsky pikantnú chuť
Govinda's Restaurant, 10 Soho Street, Londýn - Soho
0 komentárov:
Zverejnenie komentára