Rss Feed
  1. Soho Square

    štvrtok 14. mája 2009

    Lavičky a iné odpočívadlá sú v centrách veľkých miest skôr zriedkavosťou; musíte vedieť, kam sa vydať, aby ste na pokraji šialenstva neodpadli od únavy a kurích ôk niekde vprostred biznis zóny, obhádzaní taškami z HáeMka a Zary, mrzko spotení pod pršiplášťom (ako vidíte, mám svoje skúsenosti). Presne preto milujem Soho Square.
    Nie je to žiadna sláva – lavičky sú celoplošne obsraté vtákmi a z jedného konca na druhý prejdete za osem sekúnd, ale je tu nepravdepodobný pokoj a žiadne geopatogénne zóny. Dobrá energia.
    Na sviežej trávičke vedno a v mieri piknikujú bok po boku študenti, úradníci, poľskí mladiství delikventi a rozpichaní žltačkoví toxikomani, utešene zaujímajúc úhľadnú estetickú formáciu – presne po okraje slnečných fľakov. O kus ďalej v tieni je už kosa.
    Chodím sem posedieť, potelefonovať, obedovať, nemyslieť, cítiť. Prirodzene spolutvoriť živý obraz od Maneta. Pod palmami! Že Londýn?

    Ako sa tam dostanete: zlezte z úplného konca Oxford Street smerom do Soho po Soho Street. Na rohu je Góvinda, pár sto metrov ďalšie jedálne: snobský Quo Vadis aj Arbutus, bistroidná Café Bohéme, lacáky Maoz, EAT či Tai. Posaďte sa s krabičkou a plastovou vidličkou, potom po sebe odpracte. Taká je tu etiketa.

    Soho Square, metro Tottenham Court Road, Londýn

  2. 2 komentárov:

    1. ayya povedal(a)...

      super vydarena fotecka, posedenicko neviem zhodnotit, ale podla toho, ako sa tam ludia tvaria, tak starosti zahadzuju pred vstupom na travicku ;-)

    2. ramona povedal(a)...

      v Londyne nemaju ludia starosti!! tam je Kapitalizmus.. tam si len uzivaju..:-)))

    Zverejnenie komentára