Rss Feed
  1. Rosa Mexicano

    pondelok 2. februára 2009


    Rosa Mexicano je ideálna mexická kuchyňa pre začiatočníkov. Aj ja som tu dostala prvú lekciu. Guacamole, tacos, tortillas, salsa verde. Vynechajte pouličné stánky s burritom (čo je mexické jedlo asi ako srnčie ragú) a sadnite do čistého, úhľadného a vzdušného priestoru, vkusne zariadeného pre vaše citlivé očká. Skutočnú mexickú kantínu by ste na prvýkrát ani nemuseli prežiť.
    Interiér Rosy na Osemnástej (medzi Piatou Ave a Broadway) je veľkolepý a pôsobivý. Primerane sterilný, ľahko švacnutý folklórnymi vplyvmi. Veľa ružovej.
    Kým si objednáte, mali by ste vedieť, že sopa nie je naozaj polievka, je to len taká hustá zmeska všeličoho, mole nie je z krtka (aspoň myslím) a chihuahua cheese sa nevyrába z čivavy. Dajte si trebárs nejaký šalát s mangom a smažené krevety. A placôčky najrôznejšie. Zabijácky ice tea z nejakých magických mexických bylín. Guacamole vám vyrobia čerstvé priamo pred očami. Ak si trúfnete, môžete sa toho malého šikovného pána aj dotknúť.
    A nenechajte sa odradiť tým, že Rosa je sieť. Veď to by ste museli zavrhnúť aj KFC!!!

    Najsuper: vnútri je to fakt krásne, aj keď na fotkách som to nevedela zachytiť. Ak ste cez umenie, sledujte pekné detaily.

    Rosa Mexicano, 9 East 18th Street (medzi 5th Avenue & Broadway), New York a mnohé iné lokality v Štátoch www.rosamexicano.info

  2. 0 komentárov:

    Zverejnenie komentára