Tejto krčme nevieme prísť na meno, tak jej hovoríme „u Kapitána“ alebo „tá námornícka“. Nech sa na to dívam akokoľvek, nechápem, prečo sme sem vôbec vliezli: zvonka iba pivný pútač, budova z rodu eroháčiek a vidieckych múzeí, samotný interiér - odpudivý mramorovo-žabací dance hall. Bohoslužobne nahodená klientela ako päsť na oko.
Prečo je v v takomto nevkusnom podniku také dobré jedlo?! Na zmätenie nepriateľa. Sendviče, pasta, domáca caponata (teplý baklažánový maglajz), kura a šaláty, všeličo z vajíčok a už tradične tosti. Starostlivo vyberané suroviny, značkové bio pečivo. Na večeru japonské slíže a šitake, rizoto a kuskus. K šalátu čerstvý tymián a z chleba sa ešte parí. Zďaleka najlepšie jedlo v okolí.
Najsuper: k fajnovému žrádlu výhľad na vodu a loďky. A vraj sú tu pravidelne nejaké tancovačky.
Zloba: prvý dojem môže napovedať študentské ceny. Nenechajte sa zmýliť! Kompaszaal nie je cenovo prvá liga, ale ani žiadny bufet.
Kompaszaal, KNSM-Laan 311, Amsterdam
0 komentárov:
Zverejnenie komentára